Städdag 10 maj, årsmöte 31 maj

Årsmötet flyttas till den 31 maj
Som alla känner till påverkar den pågående Coronapandemin hur vi kan kan interagera med varandra i samhället. Eftersom vi har medlemmar i föreningen som tillhör riskgrupper och social distansering rekommenderas måste vi genomföra årsmötet på ett annat sätt än normalt.

Att flytta årsmötet till efter sommaren är dock inte möjligt eftersom stadgarna anger att ordinarie stämma ska hållas i maj. Utan beslut vid om årets avgift vid årsmötet har föreningen inte heller möjlighet att debitera föreningsavgift, vilket skulle leda till ekonomiska problem för föreningen.

Styrelsen har mot den bakgrunden beslutat att flytta årsmötet till den 31 maj. Genom att göra det avvaktar vi utvecklingen av coronaviruset så länge som möjligt och ökar möjligheterna att kunna genomföra mötet på ett annat sätt än vanligt. Vi kommer högst troligt inte att vara i den lokal vi brukar hyra. Styrelsen planerar i stället för att – om det skulle vara nödvändigt – hålla årsmötet utomhus där vi kan ha längre avstånd till varandra. Ett annat alternativ är att de som vill är med digitalt eller per telefon. Styrelsen återkommer med mer information när det närmar sig.

Städdag den 10 maj
Städdagen den 10 maj blir av. Självfallet måste vi hålla fint i vårt område även när det är besvärliga tider i världen pga coronaviruset. Vi måste därför hjälpas åt att hålla tillräckligt avstånd till varandra på städdagen. Styrelsen har självfallet förståelse för att den som tillhör en riskgrupp inte kan städa på själva städdagen och att det kan finnas andra som inte känner sig bekväma med att städa på städdagen. Den som av en eller annan anledning inte kan delta vid städdagen kan städa vid ett annat tillfälle före städdagen och endast lägga avfallet i containrarna vid städdagen (eller be någon annan att göra det). Om alla hjälps åt kommer området att bli fint inför sommaren även i år.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


14 − 5 =